Mini Blåbær Pai med vanilje is

Det er en glovarm sommerdag og denne klassikeren slår godt ann!

mørdeig:

- 125 g smør
- 200g hvetemel 

- 2ss vann

- 1ss sukker

- kna mel og smør  sammen. tilsett vann og sukker og kna det sammen igjen. sett i kjøleskap i 30 min.
- kjevl ut deigen og ha i enten en stor form eller mange små. som på bildet under.

- jeg stakk bunnen med gaffel og stekte i 5 min på 220 grader. Ta de ut til avkjøling.

fyll:

- 1/2 kg blåbær ( jeg brukte amerikanske blåbær. siden de har sesong nå)
- 2 ss honning

- saften av en 1/2 sitron 

- 2 ss sukker

- jeg rørte det lett sammen, så noe saft fra blåbær ble blandet inn. 

Fremgangsmåte:

- ha blåbær fyllet i for steke pai bunner
- stek på 220 grader på nederste rist i ca 20-30 minutter
- La paien stå å avkjøle seg i 10 minutter
- Topp med en god vanilje is (jeg brukte inspira vanilje is)

3 kommentarer

Victoria Larsen

05.08.2017 kl.16:52

Så nydelige disse ser ut! :-)

superdaddy92

05.08.2017 kl.16:53

Victoria Larsen: takk:)

Sandumli

07.08.2017 kl.18:34

Lagde disse i dag, helt fantastiske:-)

Skriv en ny kommentar

superdaddy92

superdaddy92

25, Grimstad

Hei, er en ung man fra sørlandet. Far til 2 nydelige døttre. Jobber som kokk og studerer på uia :)

Kategorier

Arkiv

hits