Perfekt Aioli

Aioli passer til mye og er sinnsykt godt ^^
Detter er min grunnoppskrift til f eks chilli aioli og remulade etc.
Noen syns det er enkelt å lage og en del sliter med at det skiller seg.


Noen enkle huske regler:
- 1 eggeplomme pr dl olje.
- Pisk hardt og ha en tynn stråle eller sprekker den! 
- Romtemp eggeplommer binder seg mye bedre!
- hvitløk smaken setter seg over noen timer, så ikke ha i mer hvitløk om det smaker litt lite med engang!
- Pisker du for hånd og er alene så ha en våt klut under bollen din så den står stille!

Slik gjør du:
- 2,5 dl kaldpresset rapsolje
- 0,5 dl oliven olje
- 3 eggeplommer i rom temp
- 1 ss citrus vinaigrette
- 1/2 liten kinesisk hvitløk 
- Smak til med salt og pepper
- ( Personlig liker jeg en ts med rømme helt til slutt for en litt schmuud finish )

- Ha 3 eggeplommer, hvitløk og litt citrus vinagrette i en bolle, begynn å piske mens du heller en tynn stråle med olje mens du visper.
- når man er ca halveis pleier jeg å bytte over til en stavmikser så du får en tykk aioli samt får knust opp hvitløken!
- smak til med litt salt og pepper og sett i kjøleskapet 1 time før bruk !

7 kommentarer

viktoriachristoffersen

09.08.2017 kl.20:54

Jeg syntes det er kjempe godt til blåskjell og pomfri :)

superdaddy92

09.08.2017 kl.21:04

viktoriachristoffersen: det er det:)

spisogspar

09.08.2017 kl.22:05

Gode tips, dette skal jeg huske på :))

superdaddy92

09.08.2017 kl.23:02

spisogspar: takk:)

20.09.2017 kl.12:19

http://stavangerstreetart.blogg.no/

Julian Liebeck

20.09.2017 kl.18:34

Tasty stuff ! :D

superdaddy92

20.09.2017 kl.20:01

Julian Liebeck: takk:)

Skriv en ny kommentar

superdaddy92

superdaddy92

25, Grimstad

Hei, er en ung man fra sørlandet. Far til 2 nydelige døttre. Jobber som kokk og studerer på uia :)

Kategorier

Arkiv

hits