klassisk burger med shriracha mayo

klassisk burger, spicet opp med en shriracha mayo!


Du trenger:
- 800 god kjøttdeig
- 4 skiver cheddar ost
- 8 ss shriracha mayo (jeg smører oppe og nede på brødene)
- 4 burger brød, jeg bruker brioche
- 2 biff tomater kuttet i skiver
- 8 store sylteagurk biter
- 1 rødløk kuttet i skiver
- crisp salat

Shriracha mayo:
- 2,5 dl kaldpresset rapsolje
- 0,5 dl oliven olje
- 3 eggeplommer i rom temp
- 1 ss citrus vinaigrette
- 1/2 liten kinesisk hvitløk 
- 1 ts shriracha
- Smak til med salt og pepper
- ( Personlig liker jeg en ts med rømme helt til slutt for en litt schmuud finish )

- Ha 3 eggeplommer, hvitløk, shriracha og litt citrus vinagrette i en bolle, begynn å piske mens du heller en tynn stråle med olje mens du visper.
- når man er ca halveis pleier jeg å bytte over til en stavmikser så du får en tykk aioli samt får knust opp hvitløken og blandet inn shriracha sausen!
- smak til med litt salt og pepper og sett i kjøleskapet 1 time før bruk !

Slik gjør du:
- Stek brødene gylne i en steke panne
- så former du 4 store burgere og steker de i pannen på mihheld/høy varme i ca 5 minutter på hver side
- legg på osten de siste 3 minutene så den smelter
- ha tilbehøret i brødene og topp med nystekt burger kjøtt! server gjerne med gulrot fries!

2 kommentarer

Victoria Larsen

11.08.2017 kl.19:28

Nam nam :-)

Sandumli

11.08.2017 kl.20:28

Nå blir det mye nye burger varianter på oss, takk for inspirasjon!

Skriv en ny kommentar

superdaddy92

superdaddy92

25, Grimstad

Hei, er en ung man fra sørlandet. Far til 2 nydelige døttre. Jobber som kokk og studerer på uia :)

Kategorier

Arkiv

hits